Κλείσιμο

ΗΠΑ:7 νεκροί - 8 τραυματίες τα θύματα της επίθεσης του «μανιακού» ενόπλου. Σύλληψη υπόπτου (upd)

Ένοπλη επίθεση με τουλάχιστον επτά νεκρούς - ανάμεσά τους ένα 8χρονο αγόρι και μία έφηβη - και οκτώ τραυματίες εξαπέλυσε άνδρας στους δρόμους της Κομητείας του Καλαμαζού, στη βόρεια Πολιτεία του Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Ο βοηθός σερίφη Πολ Ματίας είχε δηλώσει αρχικά πως οι νεκροί ήταν έξι αλλά ο αριθμός των θυμάτων αναθεωρήθηκε δυστυχώς προς τα άνω.

Οι επιθέσεις έγιναν σε ένα οικιστικό συγκρότημα - όπου μία γυναίκα πυροβολήθηκε τέσσερις φορές μπροστά στα τρία παιδιά της και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - έξω από ένα εστιατόριο της αλυσίδας Cracker Barrel - όπου πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους μία έφηβη πυροβολήθηκαν την ώρα που βρίσκονταν στα αυτοκίνητά τους -  και σε μία έκθεση αυτοκινήτων, δήλωσε ο σερίφης, στο τηλεοπτικό δίκτυο 17 News, τοπικό παράρτημα του Fox News. 

Η αστυνομία - όπως ανέφερε αργότερα ο ίδιος - συνέλαβε έναν ύποπτο : «Πιστεύουμε πως κρατάμε τον ύποπτό μας. Δεν υφίσταται πλέον απειλή για το κοινό», τόνισε.


Από τις μαρτυρίες προέκυψε ότι ο δράστης είναι ένας λευκός άνδρας, περίπου 50 -60 ετών που κυκλοφορούσε με ένα SUV αυτοκίνητο χρώματος μπλε πυροβολώντας κατά τυχαίων ανθρώπινων στόχων. Ο συλληφθείς είναι ένας 45χρονος άνδρας, όπως μεταδίδει το CNN.

Το κίνητρό του δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη, είχε πει νωρίτερα ο σερίφης προσθέτοντας ότι:

«Εν ολίγοις, μοιάζει πως είναι κάποιος ο οποίος κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό του, βρίσκει ανθρώπους, τους πυροβολεί και τους σκοτώνει - Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συμπεριφέρεται ακριβώς όπως ένας μανιακός δολοφόνος»


Πηγή: Reuters - BBC - NBC - CNN