Κάμερον: Δεν θα δεχτώ εύκολα συμφωνία

Δεν θα συμφωνήσω με την Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν καλυφθούν οι ανάγκες της Μεγάλης Βρετανίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον, λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών της Συνόδου Κορυφής των 28.

Θα δώσουμε μια σκληρή μάχη για την Μεγάλη Βρετανία αυτές τις δυο μέρες. Εάν υπάρξει μια καλή συμφωνία θα την δεχτώ αλλά δεν θα δεχθώ συμφωνία η οποία δεν θα καλύπτει τις ανάγκες μας. Είναι πιο σημαντικό για μένα να γίνει κάτι σωστά παρά να γίνει με βιασύνη. Ωστόσο, με καλή θέληση και σκληρή δουλειά, μπορούμε να λάβουμε μια καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Την άποψη ότι η επικείμενη Σύνοδος είναι πολύ σημαντική εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος είπε ότι είτε θα προκύψει συμφωνία ή θα προκληθεί ρήξη μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου Μάρτιν Σουλτς εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι σε σχέση με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας.
Πηγή: skai.gr