Τρεις παλαιστίνιοι έφηβοι νεκροί αφού επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς

Τρεις παλαιστίνιοι έφηβοι σκοτώθηκαν σήμερα Κυριακή στη διάρκεια δύο επιθέσεων εναντίον ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στην Δυτική Όχθη.

Οι δράστες ήταν ένας 17χρονος και δύο 15χρονοι αδελφοί.

Πρόκειται για τα πιο πρόσφατα επεισόδια σε μία μακρά σειρά επιθέσεων που συγκλονίζουν εδώ και τέσσερις μήνες το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, εγείροντας φόβους για νέα ευρεία παλαιστινιακή εξέγερση (ιντιφάντα).

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας και οι διάφορες οδομαχίες μεταξύ παλαιστίνιων διαδηλωτών και ισραηλινών στρατιωτών ή αστυνομικών έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 170 Παλαιστινίους και 26 Ισραηλινούς , από τις αρχές Οκτωβρίου. Νεκροί έχουν πέσει επίσης ένας άνδρα από την Ερυθραία, ένας πολίτης των ΗΠΑ και ένας Σουδανός, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η πλειονότητα των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί είναι δράστες ή φέρονται από τις ισραηλινές Αρχές ως δράστες επιθέσεων εναντίον αμάχων ή μελών των ισραηλινών δυνάμεων, με συνηθέστερο όπλο το μαχαίρι.

Σε μία από τις σημερινές επιθέσεις χρησιμοποιήθηκε τουφέκι, αν και η χρήση πυροβόλων όπλων είναι σχετικά σπάνια. Σχεδόν καθημερινά οι ισραηλινές Αρχές ανακοινώνουν πως συλλαμβάνουν Παλαιστινίους που έχουν στην κατοχή τους μαχαίρια.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο