Εκρηκτικά και γιλέκα βρήκαν τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα με Συρία

Εκρηκτικά και γιλέκα αυτοκτονίας βρήκαν τούρκοι στρατιώτες στις αποσκευές υπόπτων τους οποίους ακινητοποίησαν στα σύνορα με τη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Συνολικά κατασχέθηκαν 12 έως 15 κιλά εκρηκτικών και τέσσερα γιλέκα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.

Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν σε δύο σάκους που μετέφερε ομάδα 34 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν 20 παιδιά και 10 γυναίκες.

Στην ανακοίνωσή του, ο τουρκικός στρατός δεν συνδέει τους υπόπτους με κάποια τρομοκρατική οργάνωση, όμως η 34μελής ομάδα εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Καρκαμίς, απέναντι από τη συριακή πόλη Γεραμπάλους, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία έχει γίνει επανειλημμένα στόχος τρομοκρατικών τζιχαντιστικών επιθέσεων από το περσινό καλοκαίρι, όταν αποφάσισε να κλιμακώσει τη συμμετοχή της στην πολυεθνική συμμαχία κατά του ISIS.

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση έγινε στις 10 Οκτωβρίου κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πρωτεύσας Άγκυρας, όπου δύο βομβιστές αυτοκτονίας προκάλεσαν το θάνατο 102 ανθρώπων.
Πηγή: skai.gr