Βραζιλία: Εκατομμύρια επισκέπτες στο καρναβάλι του Ρίο παρά τους φόβους για τον Ζίκα

Εκατομμύρια άνθρωποι παραβρέθηκαν στην πρώτη ημέρα των ετήσιων εορταστικών εκδηλώσεων του καρναβαλιού στη Βραζιλία, παρά τις ανησυχίες για το ξέσπασμα του ιού Ζίκα.

Στο Ρεσίφε, την πόλη που πλήττεται περισσότερο από την ασθένεια των κουνουπιών, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετέχουν στο πάρτι, φορώντας πολύχρωμα κοστούμια.

Το υπουργείο υγείας και οι τοπικές αρχές μοιράζουν φυλλάδια προειδοποιώντας τους κατοίκους και τους τουρίστες για τους κινδύνους του Ζίκα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες αναμένεται να επισκεφθούν το Ρίο ντε Τζανέιρο για τις γιορτές του καρναβαλιού, οι οποίες λήγουν την Τετάρτη το πρωί.

«Από τον αριθμό προσέλευσης στο καρναβάλι του Ρίο θα συμπεράνουμε κατά πόσο ο φόβος της μόλυνσης από τον ιό Ζίκα μπορεί να φοβίσει τους τουρίστες από το να παραστούν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον Αύγουστο», λέει η Τζούλια Καρνέιρο του BBC.

Εν τω μεταξύ, δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Reuters
 καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ραγδαία εξάπλωση του ιού Ζίκα αποθαρρύνει πολλούς Αμερικανούς από το να ταξιδέψουν προς τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει απρόθυμο να πραγματοποιήσει ταξίδι σε αυτούς τους προορισμούς.

Οι αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν ότι έχουν μειωθεί οι κρατήσεις λόγω του Ζίκα, ενώ οι αναλυτές είχαν υποβαθμίσει τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η απαγόρευση μετακίνησης των εγκύων.
Πηγή: skai.gr - BBC - Reuters