Βενεζουέλα: Τα μαγαζιά κόβουν το ωράριο λόγω ελλείψεων (και) ρεύματος

Το «κόψιμο» του ωραρίου λειτουργίας τους στο μισό αποφάσισαν οι καταστηματάρχες στα εμπορικά κέντρα της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, το Καράκας, όπως μεταδίδει το BBC, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές ελλείψεις στη χώρα.

Πλέον, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν μόλις τέσσερις ώρες τις εργάσιμες ημέρες, εξέλιξη που θα έχει επιπτώσεις και στις θέσεις εργασίας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδίας εμπόρων.

Η κυβέρνηση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο υποστηρίζει ότι η σοβαρή ξηρασία που προκαλείται από το κλιματικό φαινόμενο El Nino έχει μειώσει τη στάθμη των υδάτων σε 18 από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς της χώρας.

Ως συνέπεια, η δημόσια εταιρεία ηλεκτροδότησης Corpoelec πρότεινε δύο διακοπές στην παροχή κάθε μέρα, από τις 13:00 το μεσημέρι έως τις 15:00 το μεσημέρι και από τις 19:00 έως τις 21:00 το βράδυ.

Σύμφωνα πάντα με το BBC, το Επιμελητήριο που εκπροσωπεί τα εμπορικά κέντρα αντιπρότεινε ενιαίο ωράριο λειτουργίας από τις 12:00 έως τις 19:00, επισημαίνοντας ότι η διπλή διακοπή κάθε μέρα θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε τράπεζες, σούπερ-μάρκετ και εστιατόρια, που χρειάζονται συνεχή ηλεκτροδότηση.

Η κυβέρνηση ωστόσο δεν απάντησε στις προτάσεις του Επιμελητηρίου.
Πηγή: skai.gr