Νέες κυρώσεις για την Βόρεια Κορέα αποφάσισε ο ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε έντονα την νέα εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Σε μια έκτακτη συνάντησή του, το Συμβούλιο Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη αποφάσισε ότι θα εκδώσει σύντομα νέο ψήφισμα κυρώσεων ως απάντηση στη νέα αυτή πρόκληση της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι έθεσε σε τροχιά δορυφόρο, αλλά, οι ΗΠΑ και οι συμμαχοί τους, πιστεύουν ότι πίσω από την εκτόξευση κρύβονται οι προσπάθειες της Πιονγκγιάνγκ για την ανάπτυξη βαλλιστικής πυραυλικής τεχνολογίας, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πυραυλική εξαπόλυση πυρηνικών κεφαλών.

Η νέα αυτή πράξη της Κυριακής ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρεας Κορέας. Και οι δύο πράξεις παραβιάζουν τις υφιστάμενες κυρώσεις.

Εν τω μεταξύ, εν μέσω της έντασης αυτής, περιπολικό σκάφος της Βόρειας Κορέας πέρασε για λίγο στο έδαφος της Νότιας Κορέας κοντά στο νησί της Socheong σήμερα Δευτέρα νωρίς το πρωί, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το σκάφος στη συνέχεια υποχώρησε μετά από προειδοποιητικές βολές στο νερό από την πλευρά της Νότιας Κορέας.


Πηγή: skai.gr