Σουδανός μετανάστης σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να μαχαιρώσει Ισραηλινό στρατιώτη

Ένας σουδανός μετανάστης στο Ισραήλ τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι έναν στρατιώτη, απ' ό,τι φαίνεται σε μια πράξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστινίους, και σκοτώθηκε από τις σφαίρες ενός άλλου στρατιώτη ο οποίος χρησιμοποίησε το όπλο του τραυματία, ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Αν το κίνητρο αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη τέτοια επίθεση από ξένο στους τέσσερις μηνες που συνεχίζονται αυτού του είδους οι επιθέσεις των Παλαιστινίων.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μια σκηνή που χρησιμοποιούνταν ως συναγωγή κοντά σε ισραηλινό φυλάκιο έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης με αποτέλεσμα να καούν περγαμηνές της Τορά.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει "αυτή την πράξη μίσους" με την ίδια δριμυτητα που είχαν καταδικασθεί τα τελευταία χρόνια οι βεβηλώσεις τζαμιών που αποδίδονται σε εβραίους.

Η αστυνομία, σχολιάζοντας την επίθεση με μαχαίρι που έγινε στη νότια ισραηλινή πόλη Ασκελόν, διευκρίνισε πως ο σουδανός μετανάστης, ηλικίας περίπου 20 ετών, τραυμάτισε ελαφρά έναν στρατιώτη σε στάση λεωφορείου και διέφυγε, αλλά ένας άλλος στρατιώτης πήρε το όπλο του τραυματία συναδέλφου του και πυροβόλησε τον δράστη.
Πηγή: skai.gr