Κλείσιμο

Τουλάχιστον 47 οι νεκροί από τα ρωσικά πυρά στη Χάσαμ της Συρίας

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, έχασαν την ζωή τους απο αεροπορικές επιδρομές που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη το Σάββατο στην ανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι επιδρομές είχαν ως στόχο στην πόλη Χάσαμ, κοντά στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ, και εντάσσονται σε μία σειρά επιθέσεων που έπληξαν δύο ακόμα πόλεις και άλλες περιοχές το τελευταίο 48ωρο.

Ρωσικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν γύρω από την Ντέιρ αλ-Ζορ, ενώ συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις συγκρούονται με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας.

Οι τζιχαντιστές πολιορκούν από τον περασμένο Μάρτιο τις υπόλοιπες περιοχές της πόλης που ελέγχονται από την κυβέρνηση, και την περασμένη εβδομάδα εξαπέλυσε νέες επιθέσεις, σκοτώνοντας δεκάδες κυβερνητικούς στρατιώτες, σύμφωνα με προγενέστερο απολογισμό που είχε εκδώσει το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 άμαχους στη Συρία, πριν καν συμπληρωθούν τέσσερις μήνες από την έναρξή τους, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το Παρατηρητήριο είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται από ακτιβιστές. Οι πληροφορίες του δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters - skai.gr