Σλοβενία: Μόνο πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στη Γερμανία και Αυστρία θα περνούν

Σκληρά νέα μέτρα έναντι των προσφύγων και των μεταναστών λαμβάνει η Σλοβενία, καθώς ανακοίνωσε ότι εφεξής θα επιτρέπει την είσοδο στο έδαφός της μόνο σε άτομα που σχεδιάζουν να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία και την Αυστρία.

Η κίνηση της Λιουμπλιάνα έρχεται μία ημέρα αφότου η Βιέννη ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στην είσοδο προσφύγων και μεταναστών στο δικό της έδαφος.

«Θα δράσουμε προς κάθε κατεύθυνση ώστε να αποτρέψουμε το να μετατραπεί η Σλοβενία σε θύλακα εγκλωβισμένων» προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Βέσνα Γκέρκες Σνίνταρ, μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Περίπου 409.000 άνθρωποι έχουν εισέλθει στη Σλοβενία από τον Οκτώβριο, όταν η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορά της, εξωθώντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ακολουθούν την αποκαλούμενη «οδό των Βαλκανίων» προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Έως τώρα, οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες αντιμετωπίζουν τη Σλοβενία ως χώρα διέλευσης, κι όχι ως προορισμό, όμως η απόφαση της Βιέννης να αυστηροποιήσει τα μέτρα ασφαλείας εγείρουν ανησυχίες για αποκλεισμό χιλιάδων ανθρώπων σε σλοβενικό έδαφος.
Πηγή: skai.gr