Πρώτη σύλληψη για τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολονία

Την πρώτη σύλληψη σχετικά με τις δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις που καταγγέλθηκαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία πραγματοποίησε η γερμανική Αστυνομία, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Πρόκειται για 26χρονο Αλγερινό, που έχει αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία.

Ο νεαρός συνελήφθη μαζί με έναν 22χρονο ομοεθνή του – ο οποίος επίσης έχει ζητήσει άσυλο στη Γερμανία – αλλά κατηγορείται απλώς για διάπραξη κλοπής το ίδιο βράδυ, όχι για σεξουαλική κακοποίηση. Ακόμα επτά άτομα έχουν συλληφθεί για ληστείες και κλοπές που έγιναν εκείνη τη νύχτα.

Οι δύο Αλγερινοί κατοικούσαν σε ένα χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Κέρπεν, δυτικά της Κολονίας.

Οι περισσότερες από 800 καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις και κλοπές το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία έχουν αυξήσει δραματικά την πολιτική πίεση που δέχεται η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λόγω της πολιτικής ανοιχτών συνόρων που έχει ακολουθήσει απέναντι στους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι περισσότεροι δράστες έμοιαζαν να έχουν προέλευση από τη Βόρεια Αφρική ή τη Μέση Ανατολή. Η Γερμανία υποδέχτηκε περίπου 1,1 εκατομμύρια πρόσφυγες το 2015, ενώ οι ανθρώπινες ροές αναμένεται να συνεχιστούν ή και να αυξηθούν το 2016.

Στον απόηχο των επιθέσεων – που οδήγησαν σε παραίτηση τον αρχηγό της Αστυνομίας της πόλης – η κ. Μέρκελ δεσμεύθηκε για τη νομοθέτηση αυστηρών ποινών, ακόμα και απέλασης, για αιτούντες άσυλο που εγκληματούν στη Γερμανία.
Πηγή: skai.gr