Έξι νεκροί και 39 τραυματίες από επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Τουρκία

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 39 άλλοι τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση που έπληξε αστυνομικό τμήμα στην επί το πλείστον κουρδική επαρχία Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται ένας αστυνομικός και και οι συγγενείς δύο ενστόλων, με τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο πως σκοτώθηκαν ένα βρέφος και μία γυναίκα. Το αστυνομικό συγκρότημα περιλαμβάνει και κοιτώνες για αστυνομικές οικογένειες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan η επίθεση κατέστρεψε την πρόσοψη του κτηρίου. 

Η επίθεση έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην πόλη Τσινάρ, με τους δράστες να ανατινάζουν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια να χτυπούν το κτήριο με ρουκέτες και άλλα όπλα.

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα, όμως οι τοπικές Αρχές απέδωσαν την επίθεση στο κουρδικό PKK, το οποίο συχνά στοχεύει αστυνομικούς και στρατιώτες στα ταραχώδη εδάφη της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Το Ντιγιάρμπακιρ ταλανίζεται από κύμα βίας από τον Ιούλιο, όταν και κατέρρευσε η διετής εκεχειρία μεταξύ των κούρδων ανταρτών και της Άγκυρας. Η σύγκρουση μεταξύ του PKK και των τουρκικών δυνάμεων μαίνεται από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους.

Ακόμα μία επίθεση με στόχο αστυνομικό τμήμα έλαβε χώρα στην πόλη Μιντιάτ, στην επαρχία Μαρντίν, πιθανώς σε μία προσπάθεια των δραστών να συντονίσουν τις δύο επιθέσεις. Η δεύτερη επίθεση δεν φαίνεται να προκάλεσε απώλειες.
Πηγή: skai.gr