Κλείσιμο

Μέρκελ: Εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων οι τρομοκράτες

Με έκτακτο διάγγελμα, η καγκελάριος της Γερμανίας, χαρακτήρισε εχθρούς όλων των ελεύθερων ανθρώπων τους τρομοκράτες, αναφερόμενη στην επίθεση της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ Γερμανοί υπήκοοι.

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι Βερολίνο και διεθνείς εταίροι είναι αποφασισμένοι για την από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. «Σήμερα η τρομοκρατία χτύπησε την Κωνσταντινούπολη. Προηγουμένως, το Παρίσι, την Κοπεγχάγη, την Τύνιδα και τόσες άλλες τοποθεσίες. Η διεθνής τρομοκρατία επιλέγει διάφορες τοποθεσίες για τις επιθέσεις της. Ο στόχος της όμως είναι πάντα ο ίδιος: η ελεύθερη ζωή μας, σε ελεύθερες κοινωνίες. Οι τρομοκράτες είναι εχθροί όλων των ελεύθερων ανθρώπων. Ναι, είναι εχθροί όλης της ανθρωπιάς - είτε στην Συρία, είτε στην Τουρκία είτε στην Γαλλία είτε στην Γερμανία. Θα επικρατήσει όμως ακριβώς αυτή η ελευθερία και η αποφασιστικότητά μας να δράσουμε εναντίον αυτών των τρομοκρατών από κοινού με τους διεθνείς εταίρους μας», δήλωσε η κ. Μέρκελ και εξέφρασε την συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.

Ανέφερε ακόμη ότι μίλησε ήδη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, οι οποίοι της εξέφρασαν την συμπαράσταση της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού λαού.

Η ίδια κάλεσε μάλιστα τους Γερμανούς να μην ξεχνούν σήμερα και τους ανθρώπους στην Τουρκία, οι οποίοι, όπως είπε, γίνονται συνεχώς στόχος της τρομοκρατίας. «Αισθανόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους στην Τουρκία», τόνισε.
Πηγή: skai.gr