Δύο ακόμα Παλαιστίνιοι νεκροί από Ισραηλινά πυρά

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων και έναν που φέρεται ότι επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον τους, στη Δυτική Όχθη, καθώς η ένταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη συνεχίζεται για τέταρτο μήνα.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης ανακοίνωσε ότι ένας νεαρός 21 ετών σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης μεταξύ στρατιωτών και διαδηλωτών στην πόλη Μπέιτ Τζάλα, κοντά στη Βηθλεέμ. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον "ταραχοποιών που εκτόξευαν βόμβες μολότοφ και πέτρες".

Σε άλλο επεισόδιο, στη Χεβρώνα, Ισραηλινοί πυροβόλησαν έναν Παλαιστίνιο που επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν στρατιώτη, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του στρατού.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το θύμα ήταν 17 ετών και ότι άλλος ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες στην ίδια πόλη. Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί στη Χεβρώνα είναι δύο.

Από την 1η Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί από Παλαιστίνιους --σε επιθέσεις με μαχαίρια, πυροβολισμούς και αυτοκίνητα-- 24 Ισραηλινοί και ένας Αμερικανός. Πολλοί εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί σε ένα νέο αιματοκύλισμα στα παλαιστινιακά εδάφη. Το ίδιο διάστημα, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ή ένοπλοι πολίτες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 141 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων οι 90 φέρονται ότι ήταν δράστες επιθέσεων.

Νωρίτερα σήμερα ασκήθηκε δίωξη σε τέσσερις Ισραηλινούς, μεταξύ των οποίων ένας στρατιώτης και ένας δεσμοφύλακας, για τον θάνατο ενός υπηκόου της Ερυθραίας τον οποίο εξέλαβαν κατά λάθος για ένοπλο σε μια επίθεση στην πόλη Μπερσέμπα, στις 18 Οκτωβρίου. Ένας Άραβας Ισραηλινός πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους 11 την ημέρα εκείνη. Οι Ισραηλινοί τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν ενώ ένας φύλακας ασφαλείας πυροβόλησε και τον Ερυθραίο, τραυματίζοντάς τον.

Ο τραυματίας, που είχε αιτηθεί άσυλο στο Ισραήλ, δέχτηκε κατόπιν την επίθεση των τεσσάρων κατηγορουμένων που, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τον κλοτσούσαν και τον χτύπησαν με ένα παγκάκι ενώ κειτόταν αιμόφυρτος στο έδαφος. Λίγο αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του.
Ο φύλακας ασφαλείας που τον είχε πυροβολήσει δεν είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση αυτή.
Πηγή: skai.gr