Λουτρό αίματος μετά από επίθεση του ISIS με ομήρους στη Βαγδάτη

Σε μακελειό με περισσότερους από 10 νεκρούς και πολλούς τραυματίες κατέληξε η επίθεση τζιχαντιστών τρομοκρατών σε εμπορικό κέντρο της Βαγδάτης, που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε κατάσταση ομηρίας, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης.

ΟΙ πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των νεκρών είναι ακόμα συγκεχυμένες, με το Γαλλικό Πρακτορείο να κάνει λόγο για τουλάχιστον 12 θύματα, το BBC να τοποθετεί τον αριθμό των νεκρών σε 17 και το Associated Press να μεταδίδει ότι τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημος τελικός απολογισμός ενώ ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί.

Η πολιορκία έχει πλέον λήξει, οι αντάρτες είναι νεκροί και οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Το χτύπημα έλαβε χώρα στο επί το πλείστον σιιτικό ανατολικό τμήμα της πόλης.

Αστυνομικές πηγές του BBC αναφέρουν ότι δύο από τους περίπου 20 δράστες πυροδότησαν εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι, σκοτώνοντας ορισμένους αιχμαλώτους.

Όλα άρχισαν όταν οι δράστες εισέβαλαν στην αγορά Τζαχαγουέρ της ιρακινής πρωτεύουσας και σκόρπισαν το θάνατο ανοίγοντας πυρ. Στη συνέχεια άρπαξαν ομήρους και οχυρώθηκαν στο χώρο.

Η έφοδος φέρεται να άρχισε όταν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε κοντά στην είσοδο του συγκροτήματος.
Πηγή: skai.gr