Έφηβος Κούρδος τραυμάτισε εβραίο καθηγητή στη Γαλλία στο όνομα του ΙΚ

Επίθεση σε εβραίο καθηγητή του πραγματοποίησε, στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους, ένας έφηβος μαθητής στη Μασσαλία της νότιας Γαλλίας.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, ο 15χρονος δράστης τραυμάτισε τον 35χρονο καθηγητή στην πλάτη και το χαίρι με ένα μεγάλο μαχαίρι και στη συνέχεια τον κυνήγησε έως ότου το θύμα έπεσε στο έδαφος. Στη συνέχεια, ο έφηβος τράπηκε σε φυγή, για να συλληφθεί από την Αστυνομία λίγη ώρα αργότερα.

Ο νεαρός, κουρδικής προέλευσης και υπήκοος Τουρκίας, «ισχυρίστηκε ότι έδρασε» για το ISIS και «έχει το προφίλ κάποιου που έχει ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω του διαδικτύου», όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας. Ωστόσο, «σου δίνει την αίσθηση ότι δεν έχει πλήρη αντίληψη των θεμελιωδών [στοιχείων] του Ισλάμ», προσέθεσε.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο όνομα της θρησκείας και για υπεράσπιση της τρομοκρατίας.

Κίνητρο πίσω από την επίθεση ήταν κατά πάσα πιθανότητα η θρησκεία του εκπαιδευτικού, ενώ «φαίνεται ότι υπήρχε μία μορφή προμελέτης» από την πλευρά του δράστη.

Μάλιστα, ο 15χρονος παραδέχτηκε στους ερευνητές ότι σχεδιάζει να βρει όπλα και να επιτεθεί σε αστυνομικούς μόλις αφεθεί ελεύθερος, προσέθεσε ο εισαγγελέας.

Η επίθεση έγινε στο φως της ημέρας, την ώρα που το θύμα βάδιζε προς το Γαλλο-Εβραϊκό Ινστιτούτο όπου εργάζεται.

Ήταν μάλιστα το δεύτερο περιστατικό σε σχολείο της Γαλλίας, καθώς νωρίτερα υπήρξε φερόμενη απειλή για βόμβα σε σχολείο της βόρειας περιοχής Κομπιέν, όπου πηγαίνουν 2.000 παιδιά.
Πηγή: skai.gr