Κλείσιμο

Έφτασε στη λιμοκτονούσα Μαντάια η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια

Στην λιμοκτονούσα πόλη Μαντάια της Συρίας έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας η οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλαν τα Ηνωμένα Έθνη και η Ερυθρά Ημισέληνος.

Η Μαντάια δεν έχει λάβει τρόφιμα ή φάρμακα από τον Οκτώβριο, καθώς βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας από τις συριακές καθεστωτικές δυνάμεις. Υπάρχουν συγκλονιστικές μαρτυρίες πως δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πείνα και ότι βρέφη υποφέρουν από ασιτία καθώς οι μητέρες τους αδυνατούν να τα θηλάσουν.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα τρόφιμα που στάλθηκαν σήμερα θα υποστηρίξουν τους περίπου 40.000 παγιδευμένους κατοίκους για περίπου ένα μήνα.

Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη, η οποία ελέγχεται από αντικαθεστωτικούς και βρίσκεται λίγες δεκάδες χιλιόμετρα από τη Δαμασκό, συμφωνήθηκε μεταξύ ΟΗΕ και συριακής κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκπρόσωπος του Οργανισμού σημείωσε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας πως υπάρχουν «αξιόπιστες» πληροφορίες πως άμαχοι «πεθαίνουν λόγω πείνας» ή «σκοτώνονται» ενώ προσπαθούν να απομακρυνθούν από την πόλη

Ανθρωπιστική βοήθεια έχει επίσης σταλεί στους βόρειους οικισμούς Κεφραΐα και Φόα, οι οποίοι πολιορκούνται από δυνάμεις των ανταρτών.
Πηγή: skai.gr