Γαλλία: Την ώρα της επίθεσης στο Charlie Hebdo επιτέθηκε ο ένοπλος (video)

Tην ίδια ακριβώς ώρα, ένα ακριβώς χρόνο μετά την περυσινή αιματηρή επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo επέλεξε ο δράστης για να επιτεθεί σε αστυνομικούς ανακοίνωσε γάλλος εισαγγελέας.

Τις έρευνες σχετικά με τον ένοπλο άνδρα που επιτέθηκε το πρωί σε αστυνομικούς στο Παρίσι, έχουν αναλάβει πλέον οι εισαγγελείς που ειδικεύονται σε υποθέσεις αντιτρομοκρατίας. 

Ο γάλλος εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι στη σορό του δράστη βρέθηκε ένα φύλλο χαρτί με το έμβλημα του Ισλαμικού Κράτους και την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, κάτι που οδήγησε στην ανάληψη των ερευνών από τους εισαγγελείς που ασχολούνται με θέματα τρομοκρατίας. 

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, ο ένοπλος επιτέθηκε κατά δύο αστυνομικών έχοντας στο χέρι του ένα μπαλτά, και φωνάζοντας "ο Αλλάχ είναι μεγάλος", με έναν από τους αστυνομικούς να βάλλει εναντίον του πέντε φορές. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, την ώρα της επίθεσης ο δράστης φαινόταν να κοιτάει το μπουφάν του.



"Είναι πολύ πρόωρο να υποθέτουμε ότι η επίθεση του ενόπλου (σε αστυνομικούς στο Παρίσι) αποτελεί τρομοκρατική επίθεση" σχολίαζε νωρίτερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, σε μια πρώτη επίσημη αντίδραση του γαλλικού κράτους.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα φωτογραφία που πιστεύεται ότι δείχνει το μαχαίρι του δράστη. Το περιστατικό σημειώθηκε ακριβώς ένα χρόνο από την επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, ενώ ακολούθησε και επίθεση σε σούπερ μάρκετ με 17 θύματα σε τρεις μέρες.



Έκτοτε η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, ενώ οι ανησυχίες για την ασφάλεια των πολιτών εντάθηκαν στο Νοέμβριο, οπότε 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν από συντονισμένες ένοπλες επιθέσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας στο Μπατακλάν, σε εστιατόρια και μπαρ, αλλά και κοντά στο Σταντ ντε Φρανς.

Στο μεταξύ, πιο επικίνδυνη από ποτέ θεωρεί η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) της Γερμανίας την κατάσταση για τις δυτικές χώρες σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία.
Πηγή: skai.gr