Κλείσιμο

Πούτιν: Η Ευρώπη εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις - όχι εμείς

«Η Ρωσία ουδέποτε εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ουκρανία», υπογράμμισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία αναμένεται να αναστείλει την ζώνη ελεύθερου εμπορίου με την Ουκρανία αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου, την ημερομηνία που τίθεται σε ισχύ η συμφωνία εμπορικής σύνδεσης μεταξύ του Κιέβου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ένα διάταγμα που υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση πως αποχώρησε από τις σχετικές διαβουλεύσεις, «αν και αυτό δεν ήταν πολύ ευρωπαϊκό εκ μέρους της», μετέδωσε την Τρίτη το πρακτορείο Russia Today.

Η Ρωσία επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ του Κιέβου και των Βρυξελλών θέτει τον κίνδυνο η αγορά της να κατακλυστεί από προϊόντα ευρωπαϊκών χωρών εάν δεν λάβει μέτρα εμπορικής προστασίας.

H Κομισιόν από την πλευρά της υποστηρίζει πως ΕΕ, Ρωσία και Ουκρανία είχαν έρθει πολύ κοντά στην εξεύρεση μιας τριμερούς συμφωνίας, και χρεώνει στην Μόσχα «έλλειψη ελαστικότητας» που οδήγησε σε αποτυχία των συνομιλιών.
Πηγή: Πηγή: Russia Today