Πούτιν για Ερντογάν: Τίποτα δεν είναι αιώνιο κάτω από τον ήλιο

Αιχμηρό σχόλιο για τον Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας πως η τίποτα δεν είναι μόνιμο κάτω από τον ήλιο, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, με τον ρώσο ηγέτη να αφήνει ουσιαστικά να εννοηθεί ότι οι σχέσεις με την Τουρκία δεν πρόκειται για βελτιωθούν όσο δεν υπάρχουν αλλαγές στην κεφαλή του τουρκικού κράτους.

Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας βρίσκονται στο ναδίρ μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού από τουρκικά καταδιωκτικά στα τέλη Νοεμβρίου, ο κ. Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να διακόψει τις σχέσεις της με τον τουρκικό λαό.

Σε ό,τι αφορά την ηγεσία της χώρας όμως, δήλωσε: «Τίποτα δεν είναι αιώνιο».

Αναφερόμενος στη συριακή κρίση, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Πούτιν δήλωσε πως η Μόσχα μπορεί εύκολα να συνεργαστεί με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στις προσπάθειες για την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Όσον αφορά τη συριακή κρίση, το βρίσκουμε εύκολο να συνεργαστούμε τόσο με τον πρόεδρο Άσαντ όσο και με την αμερικανική πλευρά. Έχω μιλήσει πρόσφατα για το θέμα αυτό με τον πρόεδρο [των ΗΠΑ] Ομπάμα και με τους φίλους μας από τη Σαουδική Αραβία και από άλλα αραβικά έθνη», είπε ο κ. Πούτιν.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, οι δηλώσεις Πούτιν είναι από ένα ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή στη ρωσική τηλεόραση.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ/Reuters/Sputnik