Κλείσιμο

Ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας επισκέπτεται τη Ρωσία

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Μόσχα την Κυριακή και τη Δευτέρα σε μια προσπάθεια βελτίωσης του «συντονισμού» μεταξύ Γαλλίας και Ρωσίας στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, η οποία, παρά τη δέσμευση των δύο χωρών σε ανώτατο επίπεδο, παραμένει ακόμη στο επίπεδο του συμβολισμού.

«Στις 20 και στις 21 Δεκεμβρίου, ο Λε Ντριάν θα επισκεφθεί τη Ρωσία για να συζητήσει τις λεπτομέρειες του συντονισμού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στο Λεβάντε», ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Άμυνας Πιερ Μπελ.

Ο «στενότερος συντονισμός» ανάμεσα στις δύο χώρες, στις εκστρατείες τους στη συριακή κρίση, αποφασίστηκε από τους ηγέτες των δύο χωρών και αφορά τη στρατιωτική συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

Καθώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τις δύο πλευρές, είναι σαφές ένα μήνα μετά, ότι ο συντονισμός φαίνεται να περιορίζεται για την αποφυγή συγκρούσεων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των δύο χωρών.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr