Περισσότεροι από 70 Τούρκοι στρατιώτες αγνοούνται μετά από επίθεση του ΙΚ

Περισσότεροι από 70 τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονταν στη βάση του βορείου Ιράκ αγνοούνται σύμφωνα με τοπικά μέσα, μετά από επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος με ρουκέτες αλλά και όλμους στην ευρύτερη περιοχή. 

Νωρίτερα τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν από τη συγκεκριμένη επίθεση και όπως μετέδωσε το CNN Turk οι τρεις από τους Τούρκους στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας «βαριά» στην επίθεση αυτή και πρόσθεσε ότι οι άνδρες του τουρκικού στρατού ανταπέδωσαν τα πυρά κάνοντας χρήση πυροβολικού.

Η επίθεση ήταν μέρος ευρύτερης εφόδου του ΙΚ εναντίον θέσεων των κουρδικών δυνάμεων, βόρεια της Μοσούλης, ανέφεραν ο γενικός γραμματέας των κουρδικών δυνάμεων Πεσμεργκά Τζαμπάρ Γιαουάρ, και ένας στρατηγός στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο στρατηγός, που βρισκόταν στην περιοχή Μπασίκα, τόνισε πως έξι ως επτά ρουκέτες έπληξαν τμήμα της τουρκικής βάσης.

Η ανάπτυξη περίπου 150 Τούρκων στρατιωτών στη βάση νωρίτερα αυτό το μήνα προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Βαγδάτης. Η κυβέρνηση του Νούρι αλ Μάλικι ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καλέσει επιτακτικά την Τουρκία να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματα της, καταγγέλλοντας μια παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr