Τσαβούσογλου για Μόσχα: Θέλουμε να επιλύσουμε την ένταση με το διάλογο

Χαμηλώνει τους τόνους η Άγκυρα λίγες ώρες μετά το «θερμό επεισόδιο» με ρωσικό αντιτορπιλικό που έβαλλε προειδοποιητικά κατά τουρκικού αλιευτικού ανοιχτά της Λήμνου, όταν το αλιευτικό το προσέγγισε.

«Θέλουμε να επιλύσουμε την ένταση με το διάλογο» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Turk.

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, που βρίσκεται στη Ρώμη για να συμμετάσχει στις συνομιλίες για την Λιβύη, δήλωσε ότι η Άγκυρα ερευνά το περιστατικό με το ρωσικό αντιτορπιλικό στο Αιγαίο και θα εκδώσει μια ανακοίνωση μόλις συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε την θέση της Άγκυρας ότι θέλει να διευθετήσει τις όποιες δυσκολίες στις σχέσεις της με τη Ρωσία.

«Δεν πλησιάσαμε το ρωσικό πλοίο ούτε καταλάβαμε ότι έβαλλαν εναντίον μας» δηλώνει από την πλευρά του στα τουρκικά ΜΜΕ ο καπετάνιος του αλιευτικού.

Για «πιθανές επιβλαβείς συνέπειες» προειδοποίησε νωρίτερα την Άγκυρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σε ανακοίνωσή του,
το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ανατόλι Αντόνοφ προέβη σε αυστηρό διάβημα στον τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ