Δημοσκόπηση: Ο Τραμπ προηγείται με διαφορά για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Σαφές προβάδισμα γα το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016 φαίνεται ότι διατηρεί ο Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις δηλώσεις του κατά των μουσουλμάνων που προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο, ο Τραμπ σημειώνει 35% μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, ο Μπεν Κάρσον καταγράφει 12%, ενώ ο τεξανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ και ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριδας Τζεμπ Μπους από 10%.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο εκκεντρικός επιχειρηματίας πρότεινε να απαγορευτεί στους μουσουλμάνους να εισέρχονται στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, δήλωση που καταδίκασαν τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί.

Σχολιάζοντας πάντως την πρόταση Τραμπ, 64% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων δήλωσαν ότι δεν βρήκαν τις αναφορές του προσβλητικές, ενώ μόλις 29% ανέφεραν ότι οι αναφορές ήταν προσβλητικές. Πάντως, 41% των Ρεπουμπλικανών εκλογέων εκτιμούν ότι οι δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου πιθανόν να πλήξουν τις προοπτικές εκλογής του στην προεδρία.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, 72% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων και 47% του συνόλου των εκλογέων προσβλήθηκαν από την πρόταση του Τραμπ.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας