Το Ισλαμικό Κράτος έχει τη δυνατότητα να εκδίδει αυθεντικά συριακά διαβατήρια

Οι ΗΠΑ και συγκεκριμένα ο επικεφαλής του FBI, James Comey, μιλώντας στη Σύγκλητο την περασμένη Τετάρτη, αποκάλυψε πως υπάρχουν απτές αποδείξεις πως το ISIS έχει τη δυνατότητα να τυπώνει αυθεντικά Συριακά διαβατήρια.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του FBI σε υπόμνημα 17 σελίδων που κατέθεσε αναφέρει πως το ISIS διαθέτει σίγουρα μία τουλάχιστον μηχανή εκτύπωσης διαβατηρίων από την οποία έχουν εκδοθεί τα διαβατήρια των τρομοκρατών του Παρισιού αλλά και δεκάδες άλλα χωρίς στοιχεία τα οποία και διανέμονται σε τρομοκράτες που το χαλιφάτο στέλνει ως σύριους πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Αναλυτικά στο υπόμνημα αναφέρεται: «Εδώ και 17 μήνες οι Ράκκα και η Ντιρ ντε Ζουρ βρίσκονται στην κατοχή του ΙΚ και είναι βέβαιο πως άτομα από τους κόλπους του χαλιφάτου έχουν προμηθευτεί επίσημα έγγραφα με τα οποία είναι πιθανό να έχουν ταξιδέψει και στις ΗΠΑ».

Σε διευκρινιστική ερώτηση που τέθηκε στον επικεφαλής του FBI από τη Σύγκλητο για το εάν πιστεύει πως υπάρχουν μέλη του ΙΚ σε αμερικανικά εδάφη, ο James Comey σημείωσε πως από έρευνες που διεξάγονται δεν προκύπτει κάτι τέτοιο και πως αυτή τη στιγμή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή.

Τέλος ο James Comey σημείωσε πως ήδη έχει βρεθεί και κατασχεθεί μία από τις μηχανές εκτύπωσης διαβατηρίων σε επιδρομή η οποία έλαβε πρόσφατα χώρα στην πόλη Ράκκα. 
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης