Μαδούρο: Θέλουν να καταστρέψουν την Μπολιβαριανή Επανάσταση

Κατά της δεξιάς αντιπολίτευσης ξέσπασε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο μετά την επικράτησή της στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, το Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), κερδίζει βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων την ενισχυμένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων στο κοινοβούλιο της χώρας μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εκλογική επιτροπή της Βενεζουέλας

«Δεν έχουν καμία αξιοπιστία, ενδιαφέρονται μόνο να καταστρέψουν την Μπολιβαριανή Επανάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης ότι θα καταργήσουν κυβερνητικούς νόμους.

«Κάλεσα από το πρωί και καλώ όλη την ημέρα για να ανοίξουμε διάλογο με το λαό για να βρούμε λύσεις και να κάνουμε επανάσταση... Μια συζήτηση για την ανοικοδόμηση με μια επαναστατική νέα πλειοψηφία», πρόσθεσε ο Μαδούρο, σημειώνοντας ότι θα είναι «μια ανοιχτή και ελεύθερη συζήτηση.»

«Αφοσίωση και
αγάπη πάνε μαζί. Αφοσίωση σ' ένα λαό, στην ιστορία, στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας από το παλάτι Μιραφλόρες στο Καράκας όπου πραγματοποιήθηκε υπουργικό συμβούλιο.

«Θα συζητήσουμε εξαντλητικά όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στη χθεσινή εκλογική ήττα» τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ανακοινώνοντας «νέες συσκέψεις του υπουργικού συμβουλίου που θα ενισχύσουν την ενότητα του επαναστατικού κινήματος».

Σημειώνεται ότι το MUD εξασφαλίζει 110 από τις 167 έδρες του κοινοβουλίου. Το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) του προέδρου Μαδούρο, το οποίο είχε ιδρύσει ο Ούγκο Τσάβες, λαμβάνει 55 έδρες, ενώ ακόμη απομένουν προς διανομή 2 έδρες.

Αν το MUD εξασφαλίσει
επιπλέον των 110 εδρών που έχει ήδη, τις 2 που απομένουν, θα έχει τότε την ενισχυμένη πλειοψηφία των δύο τρίτων, η οποία ορίζεται στις 112 έδρες. Η πλειοψηφία αυτή παρέχει σημαντικά προνόμια, όπως η δυνατότητα να συγκληθεί μια Συντακτική Συνέλευση, ή να καθαιρεθούν δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ