«Τρομοκρατική» επίθεση με μαχαίρι και τρεις τραυματίες στο Μετρό του Λονδίνου

Επίθεση με μαχαίρι, που κατέληξε στον τραυματισμό τουλάχιστον τριών ανθρώπων, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε σταθμό του Μετρό στο ανατολικό Λονδίνο, με τη βρετανική Αστυνομία να ανακοινώνει πως αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική ενέργεια.

Ο δράστης συνελήφθη αφού ακινητοποιήθηκε με τέιζερ από την Αστυνομία.

Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι ακόμα γνωστά, με την σκανδαλοθηρική «Daily Mail» να μεταδίδει πως ο άνδρας φέρεται να φώναξε «αυτό είναι για τη Συρία». Την Πέμπτη η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε την επέκταση των βρετανικών αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους και στο έδαφος της Συρίας.

Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά, αν και δεν πιστεύεται ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Δύο άλλα άτομα φέρουν ελαφρά τραύματα.

Εικόνες από το σημείο του επεισοδίου, στον σταθμό Λεϊτονστόουν, εικονίζουν τον μασκοφόρο δράστη να απειλεί ταξιδιώτες κρατώντας το μαχαίρι στο δεξί του χέρι.


Πηγή: Daily Mail

Το επίπεδο συναγερμού στην Βρετανία βρίσκεται στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, εν μέσω αδιάλειπτων φόβων για την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης, ειδικά στον απόηχο της σφαγής στο Παρίσι, που στοίχισε τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», ο τζιχαντιστικός πυρήνας που έδρασε στη γαλλική πρωτεύουσα φαίνεται πως συνδέεται με άτομα που κατοικούν στην πόλη του Μπέρμινγκχαμ, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια του Λονδίνου.

The man was filmed as he allegedly waved his knife circled, before being Tazered by police
Πηγή: Daily Mail
Πηγή: skai.gr