Κλείσιμο

Καζνέβ: Μέσα σε 15 ημέρες έχουμε βρει 334 όπλα

Η Γαλλία έχει προχωρήσει στο κλείσιμο τριών τζαμιών από την ημέρα που σημειώθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που χώροι λατρείας κλείνουν στα πλαίσια ενός σχεδίου «ριζοσπαστικοποίησης».

Η γαλλική κυβέρνηση αναφέρει πως οι συγκεκριμένοι χώροι αποφασίστηκε να κλείσουν καθώς υπήρχαν πληροφορίες που τους συνέδεαν με εκπροσώπους εξτρεμιστικών θέσεων.

Σήμερα το πρωί σε ένα από τα τζαμιά που έκλεισαν, οι γαλλικές αρχές βρήκαν ένα πιστόλι, προπαγανδιστικό υλικό και κατάσχεσαν τον σκληρό δίσκο από έναν υπολογιστή. Ο κάτοχος επίσης του όπλου έχει συλληφθεί από τις γαλλικές αρχές και ανακρίνεται.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, τόνισε επίσης πως μέχρι στιγμής οι γαλλικές αρχές έχουν θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό 9 άτομα ενώ σε 22 ακόμη έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα. Επίσης ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι γαλλικές αρχές έχουν προβεί σε 2.235 επιχειρήσεις σε σπίτια και έχουν προσαγάγει 232 άτομα. Στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν βρεθεί και κατασχεθεί 334 όπλα, 34 εκ των οποίων είναι πολεμικού τύπου.
Πηγή: skai.gr