Βρετανία: Την Τετάρτη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία

O πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τόνισε ότι την Τετάρτη θα διεξαχθεί η συζήτηση και ψηφοφορία από το κοινοβούλιο σχετικά με την έναρξη αεροπορικών επιθέσεων από τη βρετανική Πολεμική Αεροπορία ενάντια στους τζιχαντιστές του ISIS.

«Θα προτείνω στο υπουργικό συμβούλιο την να διεξαχθεί συζήτηση και ψηφοφορία στην Βουλή των Κοινοτήτων για την επέκταση των αεροπορικών επιθέσεων που πραγματοποιούμε εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία», ανέφερε ο κ. Κάμερον σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, μετά την συνάντηση του με τον Γερμανό ομόλογο του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, εξέφρασε στους δημοσιογράφους τη βεβαιότητα πως η βρετανική κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική εντολή για την έναρξη αεροπορικών επιδρομών ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Παράλληλα, το Εργατικό Κόμμα (αξιωματική αντιπολίτευση) ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως οι βουλευτές της παράταξης του θα ψηφίσουν κατά συνείδηση στην ψηφοφορία αυτή, σε μια κίνηση που αναμένεται ότι θα επιτρέψει στον κ. Κάμερον να εξασφαλίσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία
Για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας, ο κ. Κάμερον πρέπει να πείσει αρκετά μέλη στο Συντηρητικό κόμμα που εκφράζουν επιφυλάξεις, καθώς και βουλευτές των Εργατικών που παραμένουν βαθιά διχασμένοι για το θέμα, αφού ο ηγέτης τους Τζέρεμι Κόρμπιν εναντιώνεται στην επέκταση των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.
Πηγή: skai.gr