Κλείσιμο

Μουσουλμανικό Συμβούλιο Γερμανίας: Υπερβολικά μεγάλος ο αριθμός των προσφύγων

Το Κεντρικό Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Γερμανίας, εκτιμά ότι είναι «υπερβολικά μεγάλος» ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα. Παράλληλα, προειδοποιεί ότι η Γερμανία φθάνει στα όριά της.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Αϊμάν Μαζιέκ, τονίζει ότι «ηθικά δεν μπορεί κανείς να θέσει πλαφόν, λόγω των αξιών του Συντάγματός μας και της ιστορικής μας ευθύνης. Τεχνικά όμως μπορεί. Και αυτό το ανώτατο όριο φαίνεται ότι η Γερμανία θα το φθάσει σύντομα». Προσθέτει ότι και οι μουσουλμάνοι της Γερμανίας αντιμετωπίζουν μια πρόκληση από την ενσωμάτωση των προσφύγων.

«Κάνουν ήδη πάρα πολλά, αλλά θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμη περισσότερα, εάν τους στήριζαν το κράτος και η κοινωνία και είχαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους δικούς μας πλοηγούς ενσωμάτωσης», δηλώνει ο Μαζιέκ. Σημείωσε ότι εξαιτίας της προσφυγικής ροής, ο αριθμός των μουσουλμάνων στην Γερμανία αυξήθηκε μέσα σε λίγους μήνες κατά περίπου 25%. «Για τους μουσουλμάνους που ζουν ήδη στην Γερμανία, αυτό σημαίνει μια αλλαγή του Ισλάμ όπως το βιώνουν στην χώρα, αλλά και μια αλλαγή του πώς τους βλέπει η κοινωνία. Βάση της αλλαγής πρέπει πάντα να είναι το Σύνταγμα», τονίζει ο πρόεδρος του Κεντρικού Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Γερμανίας.
Πηγή: skai.gr