Βρυξέλλες: Πάνω από 50 εκατ. ευρώ την ημέρα το κόστος των μέτρων συναγερμού

Από το γενικότερο «black out» στην πόλη, λόγω της αύξησης του επιπέδου συναγερμού στο «κόκκινο», τα πάντα σταμάτησαν να λειτουργούν, με αποτέλεσμα οι Βρυξέλλες να χρεωθούν με 51,7 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με το Free Market, μία εκπομπή της βελγικής τηλεόρασης, οι επιχειρήσεις επωμίστηκαν το κύριο βάρος της οικονομικής ζημιας, που εκτιμάται ότι έφτασε τα 29,7 εκατ. ευρώ. Η ίδια εκπομπή εκτιμά ότι τα εστιατόρια της πόλης έχασαν 22 εκατ. ευρώ.

Η βελγική κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο συναγερμού της στις 21 Νοεμβρίου και το μείωσε ξανά στο επίπεδο 3 στις 26. Όλα αυτό το διάστημα τα μπαρ έπρεπε να κλείνουν νωρίς, ενώ τα εστιατόρια, τα μουσεία, τα καταστήματα και τα σχολεία έμειναν κλειστά για μέρες.

Το κόστος για την ενίσχυση της ασφάλειας ενδέχεται να αποδειχθεί ακόμη υψηλότερο για το Βέλγιο. Το διάστημα που οι αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος ζούσε στο Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών και εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης, η αστυνομία απαίτησε επιπλέον 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντά της, σε όλη τη χώρα.
Πηγή: skai.gr