Κλείσιμο

Ολάντ: Σκανδαλώδεις ενέργειες τα σημερινά επεισόδια από ταραχοποιά στοιχεία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε σήμερα τις «σκανδαλώδεις» ενέργειες των «ταραχοποιών στοιχείων» που προκάλεσαν επεισόδια σήμερα στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο Παρίσι.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν ταραχοποιά στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με τους προασπιστές του περιβάλλοντος» επισήμανε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους από τις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, ενώ κατήγγειλε τα «λυπηρά, θα έλεγα ακόμα και σκανδαλώδη» επεισόδια.

«Αυτά τα πρόσωπα δεν έχουν καμία θέση και θα κάνουμε τα πάντα για να τους απομακρύνουμε» προειδοποίησε ο Ολάντ, ο οποίος προσέθεσε: «για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν επιτρέπονται οι διαδηλώσεις» και «επιβλήθηκαν κατ’ οίκον περιορισμοί».

«Είναι διπλά λυπηρό, θα έλεγα ακόμα και σκανδαλώδες. Στην πλατεία της Δημοκρατίας (σημειώθηκαν αυτά τα επεισόδια), εκεί όπου οι πολίτες έχουν αφήσει όλα αυτά τα λουλούδια, αυτά τα κεριά στη μνήμη εκείνων που σκοτώθηκαν από τις σφαίρες των τρομοκρατών» την 13ης Νοεμβρίου, σημείωσε ο ίδιος.

Όμως επίσης, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, «σε σχέση με το διακύβευμα της διάσκεψης για το Κλίμα που θα συμβάλει προκειμένου η Υφήλιος να αποφασίσει για το μέλλον του πλανήτη».
Πηγή: skai.gr