Σοκαρισμένο το Σικάγο από τη γκανγκστερική εκτέλεση 9χρονου αγοριού

Σοκαρισμένη παραμένει η πόλη του Σικάγο στις Ηνωμένες Πολιτείες από την εκτέλεση ενός 9χρονου αγοριού, το οποίο, στις αρχές Νοεμβρίου, δολοφονήθηκε στο πλαίσιο βεντέτας μεταξύ συμμοριών.

Ο δολοφόνος, ο 27χρονος Γκάρι Μακάρθι, πιστεύεται ότι παρέσυρε το αγοράκι σε ένα σοκάκι και στη συνέχεια το πυροβόλησε μέχρι θανάτου για να εκδικηθεί τον πατέρα του.

Σήμερα Παρασκευή, οι εισαγγελικές Αρχές απήγγειλαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του Μακάρθι, με τον προϊστάμενο της Αστυνομίας να κάνει λόγο για μία «πράξη βαρβαρότητας» που έχει «σοκάρει» μία πόλη που στιγματίζεται από περισσότερους από 450 φόνους κατ’ έτος.

Ένα ακόμα άτομο που πιστεύεται ότι συνδέεται με τη δολοφονία του αγοριού έχει συλληφθεί, ενώ ένας τρίτος ύποπτος αναζητείται, αν και ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον τους.

Ο δήμαρχος του Σικάγο Ρομ Εμάνουελ έχει δεσμευθεί για τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. «Όποιος το έκανε αυτό, υπάρχει ένα ειδικό μέρος για αυτούς. Ελπίζω να μην ξαναδούν το φως του ήλιου», δήλωσε.

Η Αστυνομία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τον πατέρα του θύματος ή για το τι μπορεί να έκανε ώστε να προκαλέσει τέτοιου είδους αντίποινα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η σειρά γεγονότων που οδήγησε στη δολοφονία του 9χρονου αγοριού περιλαμβάνει φόνους και ένοπλες επιθέσεις.
Πηγή: skai.gr