Λουτρό αίματος με 21 νεκρούς στη Νιγηρία μετά από επίθεση αυτοκτονίας

Νέο λουτρό αίματος στη Νιγηρία.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε στο μέσο πορείας εκατοντάδων σιιτών μουσουλμάνων στην βόρεια πολιτεία Κάνο όπως μεταδίδουν το BBC και το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες και τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Για τουλάχιστον 15 νεκρούς και 40 τραυματίες κάνει λόγο το Associated Press, το οποίο μεταδίδει ακόμα ότι ένας δεύτερος επίδοξος βομβιστής συνελήφθη πριν προλάβει να πυροδοτήσει το φονικό του φορτίο.

Η σιίτες πιστοί βάδιζαν από την πόλη Κάνο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Νιγηρίας, προς την αρχαία ισλαμική πόλη Ζαρία.

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα, όμως φέρει πολλά από τα σημάδια των επιθέσεων της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ, η οποία το 2009 άρχισε αιμοσταγές αντάρτικο στη βόρεια Νιγηρία με στόχο τη δημιουργία ισλαμικού κράτους στην περιοχή.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί εξ αιτίας της δράσης της Μπόκο Χαράμ την τελευταία εξαετία. Περισσότεροι από 1.490 είναι οι νεκροί από τα τέλη του φετινού Μάιου, σύμφωνα με απολογισμό που τηρεί το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αν και η Κάνο δεν είναι ένας από τους κυριότερους στόχους της Μπόκο Χαράμ, πρόκειται για το δεύτερο αιματοκύλισμα στην περιοχή σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Την προηγούμενη εβδομάδα, δύο γυναίκες βομβίστριες αυτοκτονίας χτύπησαν αγορά κινητών τηλεφώνων στην πόλη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100 άλλους.
Πηγή: skai.gr