Διαψεύδει η Άγκυρα τα περί αναστολής των επιδρομών κατά του ISIS

Διαψεύδει η τουρκική κυβέρνηση τα δημοσιεύματα που θέλουν την τουρκική Αεροπορία να έχει αναστείλει τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από τουρκικά F-16, την Τρίτη.

Το πρωί της Παρασκευής, τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η Άγκυρα, παρά το ότι είναι μέλος της πολυεθνικής συμμαχίας υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες που πολεμά το ISIS, διέκοψε προσωρινά τα αεροπορικά πλήγματα προς αποφυγή νέων επιπλοκών.

Ωστόσο, κυβερνητικός αξιωματούχος αποσαφήνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι επιχειρήσεις συνεχίζονται κανονικά. «Η πολιτική μας παραμένει αμετάβλητη και επομένως οι ισχυρισμοί [περί αναστολής των βομβαρδισμών] είναι ανακριβείς», είπε η πηγή.

«Η Τουρκία παραμένει πλήρως δεσμευμένη στον αγώνα κατά το ISIS ως μέλος της διεθνούς συμμαχίας», συμπλήρωσε.

Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους έχει προκαλέσει τεράστιες τριβές στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει λόγο για «πισώπλατο χτύπημα» και να απαιτεί μία συγγνώμη από την τουρκική πλευρά.

Προειδοποίηση στη Ρωσία να «μην παίζει με τη φωτιά» έστειλε το πρωί της Παρασκευής ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού ο ρώσος πρόεδρος απέρριψε τον ισχυρισμό του ότι τα τουρκικά καταδιωκτικά δεν γνώριζαν την ταυτότητα του στόχου τους.
Πηγή: skai.gr