Μνημόσυνο για τα θύματα της Γαλλίας παρουσία του Ολάντ

Μνημόσυνο για τους 130 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις στο Παρίσι οργανώνει σήμερα Παρασκευή η Γαλλία στο μέγαρο των Invalides (Απομάχων). 

Στο κέντρο του Παρισιού θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι 1.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, των επιζώντων και των οικογενειών των θυμάτων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα διαβαστούν δυνατά τα ονόματα όλων των θυμάτων.

Άνθρωποι από όλη τη Γαλλία και το εξωτερικό πηγαίνουν να τιμήσουν την μνήμη των νεκρών στα αυτοσχέδια μνημεία που υπάρχουν στους χώρους των επιθέσεων.

Ο πρόεδρος Ολάντ έχει ζητήσει από τους πολίτες σε όλη τη χώρα να συμμετάσχουν στην τελετή, τοποθετώντας στα σπίτια τους την σημαία της χώρας.

Ωστόσο, στην επίσημη τελετή δεν θα παρευρεθούν οι οικογένειες όλων των θυμάτων μιας και πιστεύουν ότι δεν έγιναν αρκετές προσπάθειες για την προστασία των πολιτών. Όπως είπαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, νωρίτερα μέσα στον χρόνο είχαν γίνει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις που θα έπρεπε να είχαν αφυπνίσει τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ και του Μοχάμεντ Αμπρίνι σε Γαλλία και Βέλγιο.
Πηγή: skai.gr