Κλείσιμο

Οι ρωσικοί S-400 έφτασαν ήδη στη Λατάκια (video)

Το πρακτορείο ειδήσεων Russia Today έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα video στο οποίο φαίνονται πυραυλικά συστήματα S 400 τα οποία φθάνουν και εγκαθίστανται στη ρωσική βάση της Λατάκιας.

Δείτε στο video που ακολουθεί τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα:



134 ρωσικές επιθέσεις τις τελευταίες τρεις ημέρες στη Συρία 

Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας εξαπέλυσε 134 αεροπορικές επιθέσεις, πλήττοντας 449 «τρομοκρατικούς» στόχους στη Συρία τις τελευταίες τρεις μέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

«Από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 26 Νοεμβρίου, ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 134 αεροπορικές επιθέσεις ενάντια σε 449 στόχους στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Δαμασκού, της Ιντλίμπ, της Λαττάκειας, της Χάμας, της Χομς, της Ράκας και της Ντέιρ Εζόρ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ, σημειώνοντας πως όλα τα ρωσικά αεροσκάφη που διεξήγαγαν τις επιδρομές, επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους.

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-25 εξαπέλυσε επίθεση σε μαχητές της οργάνωσης Μέτωπο Υποστήριξης στην επαρχία Ιντλίμπ.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Κονασένκοφ, έπειτα από την έγκριση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ένα εξελιγμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 Triumf αναπτύχθηκε σε θέση μάχης στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ κοντά στο λιμάνι της Λαττάκεια.

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε πως έχουν εξουδετερωθεί όλες οι «τρομοκρατικές» ομάδες που μάχονται στην περιοχή όπου έπεσε με αλεξίπτωτο ο ρώσος πιλότος μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από ένα τουρκικό καταδιωκτικό F-16.

«Αμέσως αφότου ο πιλότος μας ήταν ασφαλής, η περιοχή στοχοθετήθηκε από μαζικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμό του πυροβολικού των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης για παρατεταμένη χρονική περίοδο», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

«Τρομοκράτες και άλλες "μυστηριώδεις" ομάδες που δρούσαν σε αυτή την περιοχή εξουδετερώθηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος.
Πηγή: skai.gr