Θα καταστρέψουμε το Λευκό Οίκο και θα ξαναχτυπήσουμε τη Γαλλία, απειλεί το ISIS

Νέο βίντεο με το οποίο απειλεί με επιθέσεις εναντίον και του Λευκού Οίκου έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος, προειδοποιώντας μάλιστα πως ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει και νέες επιθέσεις εναντίον της Γαλλίας.

«Θα τελειώσουμε αυτό που αποκαλείται ο Λευκός Οίκος και θα το μαυρίσουμε με φωτιά», απειλούν οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία SITE που παρακολουθεί την προπαγάνδα των ισλαμιστών.

Το βίντεο, διάρκειας έξι λεπτών, δημοσιοποιήθηκε από αντάρτες του ISIS στο Ιράκ και έχει τίτλο «Παρίσι πριν τη Ρώμη», χωρίς όμως να γίνεται αναφορά στην ιταλική πρωτεύουσα.

Το νέο βίντεο-απειλή έρχεται μία μέρα μετά από άλλο βίντεο των ισλαμιστών όπου εικονίζονται εμβληματικού δημόσιοι χώροι της Νέας Υόρκης, όπως η κεντρική Τάιμς Σκουέαρ, σε μία ένδειξη πως και η οικονομική πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελεί πιθανό στόχο.

Πάντως, την Πέμπτη ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ δήλωσε πως δεν έχει γνώση για κάποια αξιόπιστη απειλή για επιθέσεις στις ΗΠΑ, σαν αυτές που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για τα χτυπήματα στο Παρίσι, τα οποία κατέληξαν στο θάνατο 129 ανθρώπων.
Πηγή: skai.gr