Κλείσιμο

Β.Κορέα: Εκτέλεση 3 γυναικών για διανομή απαγορευμένης τηλεοπτικής σειράς

Τρεις γυναίκες εκτελέστηκαν από τις αρχές της Βόρειας Κορέας τον Οκτώβριο επειδή αντέγραφαν και διακινούσαν επεισόδια νοτιοκορεάτικης τηλεοπτικής σειράς, σύμφωνα με το πρακτορείο UPI που επικαλείται κρατικές πηγές.

Οι γυναίκες συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω από την αστυνομία κοντά στη Σχολή Καλών Τεχνών της Χιεσσάν, ενώ κατέγραφαν ένα από τα επεισόδια σειράς που αφηγείται τις ζωές βορειοκορεατών πολιτών υπό το καθεστώς της οικογένειας των Γιονγκ.

Μόνο τα τελευταία 15 χρόνια το Κορεατικό Ινστιτούτο για την Εθνική Ενοποίηση που έχουν ιδρύσει λιποτάκτες της Βορείου Κορέας, έχει καταμετρήσει 1.382 εκτελέσεις – στην πλειοψηφία τους υπό την ηγεσία του τωρινού ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.



Οι εκτελέσεις στη Βόρεια Κορέα σημείωσαν κορύφωση τη διετία 2008 - 2009 οπότε και εκτελέστηκαν 160 και 161 άτομα αντίστοιχα με τις κατηγορίες να ποικίλουν από παρακολούθηση απαγορευμένων ταινιών έως διακίνηση ναρκωτικών και κατασκοπεία.

Οι αρχές της Βορείου Κορέας υποστηρίζουν πως οι εκτελέσεις περιορίζονται μόνο σε 'ακραίες περιπτώσεις εγκλημάτων, αλλά η πραγματικότητα απέχει πολύ από τους κρατικούς ισχυρισμούς τονίζει το Ινστιτούτο, υπενθυμίζοντας πως το 2013 για παράδειγμα, δύο φοιτητές εκτελέστηκαν με την κατηγορία παρακολούθησης ταινίας πορνό».

Πηγή: Πηγή: International Business Times - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας