Τουρκία: Συλλήψεις 8 τρομοκρατών του ΙΚ με προορισμό τη Γερμανία

Οκτώ άτομα που φέρονται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους, και είχαν ως στόχο να μεταβούν στη Γερμανία, συνέλαβε την Τετάρτη στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης η τουρκική αστυνομία.

Στον απόηχο της χθεσινής κατάστασης συναγερμού στη Γερμανία, με τη ματαίωση του φιλικού της εθνικής της χώρας με την Ολλανδία, το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι οι αρχές ανακάλυψαν στην κατοχή του ενός από τους συλληφθέντες ένα κομμάτι χαρτί με ένα σχεδιάγραμμα για το πώς μπορούσε να φθάσει στη Γερμανία, με λεωφορεία, πλοίο και τρένο.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, οι οκτώ σχεδίαζαν να φθάσουν στο έδαφος της Γερμανίας «παριστάνοντας τους πρόσφυγες».

Σύμφωνα με το Ανατολή, οι συλληφθέντες υποστήριξαν ότι έρχονταν από την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου για διακοπές στην Κωνσταντινούπολη και ότι είχε κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο, αλλά δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο πως πράγματι είχε γίνει κράτηση,

Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει πάνω από 1.000 πρόσωπα που υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με τζιχαντιστικές οργανώσεις από τις αρχές του χρόνου, πραγματοποιώντας επιδρομές που έχουν κλιμακωθεί από τον Ιούλιο, όταν η Άγκυρα κήρυξε έναν «συγχρονισμένο πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας», όπως χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις της. Σε περίπου 300 από τα πρόσωπα αυτά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επίσημα.

Η αστυνομία είχε συλλάβει 41 άτομα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ νωρίτερα αυτόν το μήνα, μετά από μια πληροφορία που έδωσε συνεπιβάτης τους σε μια πτήση από το Μαρόκο. Οι 20 από αυτούς απελάθηκαν αμέσως.
Πηγή: skai.gr