Γάλλοι αξιωματούχοι: Διεξάγουμε έρευνες και για δεύτερο καταζητούμενο (upd2)

Τη διεξαγωγή ερευνών και για δεύτερο καταζητούμενο, πέραν του Σαλάχ Αμπντελσλάμ, ο οποίος "εμπλέκεται άμεσα" στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού ανακοίνωσαν γάλλοι αξιωματούχοι σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Τρεις γάλλοι
αξιωματούχοι, οι οποίοι ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, δήλωσαν ότι οι αναλύσεις των επιθέσεων, κατέδειξαν ότι οι τρομοκράτες ήταν τελικά εννέα, και όχι οχτώ.

Επτά τρομοκράτες σκοτώθηκαν εκείνη τη νύχτα, στο Σταντ ντε Φρανς, τρεις γύρω από το στάδιο, τρεις στον πολυχώρο Μπατακλάν, και ένας στο εστιατόριο Μικρή Καμπότζη, ενώ ο Σαλάμ Αμπντεσλάμ διέφυγε.

Σημειώνεται ότι ο αδελφός του Αμπντεσλάμ απηύθυνε δημόσια έκκληση στην βελγική τηλεόραση, ζητώντας από τον τρομοκράτη να παραδοθεί.

Στο διεθνές ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον του, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος. 

Σύμφωνα με το
γαλλικό πρακτορείο, τα στοιχεία ταυτότητας στο διαβατήριο που βρέθηκε δίπλα στον βομβιστή αυτοκτονίας ο οποίος είχε ταυτοποιηθει στη Λέρο, ανήκουν σε Σύρο, μέλος του τακτικού Στράτου της κυβέρνησης Άσαντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια του εμφύλιου πριν μερικούς μήνες.

Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά συλληφθέντες το απόγευμα στο Άλσντορφ, κοντά στο Άαχεν της Γερμανίας, που είχαν προσαχθεί στο πλαίσιο έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος τους.
Πηγή: skai.gr