Κλείσιμο

Ομπάμα: Θα κυνηγήσουμε αυτούς που μας κυνηγούν

«Θα κυνηγήσουμε αυτούς που κυνηγούν τους λαούς μας», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα σχολιάζοντας τα δολοφονικά χτυπήματα στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής.

«Παρακολουθούμε μία εξοργιστική προσπάθεια τρομοκράτησης αθώων πολιτών», πρόσθεσε ο Μπάρακ Ομπάμα, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις στο Παρίσι, «επιθέσεις κατά της ανθρωπότητας και των παγκόσμιων αξιών που μοιραζόμαστε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εγγυήθηκε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό της Γαλλίας στον αγώνα κατά τις τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια για την αντιμετώπιση των χτυπημάτων και την τιμωρία όσων κρύβονται πίσω από αυτά.

Αποφεύγοντας να κάνει δημόσια υποθέσεις ως προς τους υπεύθυνους των τρομοκρατικών χτυπημάτων, ο Μπάρακ Ομπάμα είπε πως δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον πρόεδρο Ολάντ μιας και «είναι οπωσδήποτε πάρα πολύ απασχολημένος», διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως οι δύο χώρες είναι σε απευθείας επικοινωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Οι Αμερικανοί έχουμε βιώσει παρόμοια χτυπήματα και πάντοτε υπολογίζαμε στην βοήθεια της Γαλλίας που είναι εξαιρετικός σύμμαχος στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας (...) Η Γαλλία είναι ο παλιότερος μας σύμμαχος, παλέψαμε πλάι πλάι πολλές φορές. Οι αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης θα αντέξουν πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε πράξη τρομοκρατίας και αυτούς που τις προκαλούν».
Πηγή: Πηγή: CNN - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας