Ιράν: Η μόνη λύση στη Συρία είναι οι εκλογές

Οι εκλογές στη Συρία είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος, όπως δήλωσε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ενώ επέκρινε τις ξένες δυνάμεις που εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν τους μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης.

"Η λύση στο συριακό θέμα είναι οι εκλογές και για αυτό είναι αναγκαίο να σταματήσει η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την αντιπολίτευση" είπε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με πολλά ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Πρόσθεσε ότι οι στόχοι των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή είναι αντίθετοι με εκείνους του Ιράν και ότι η διαπραγμάτευση με την Ουάσινγκτον για περιφερειακά ζητήματα είναι άνευ νοήματος.

Στη Δαμασκό έφτασε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ. Ο ντε Μιστούρα θα ενημερώσει τη συριακή ηγεσία για τις "λεπτομέρειες" της διάσκεψης της Βιέννης για τη συριακή κρίση, η οποία διεξήχθη την Παρασκευή, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων 17 χωρών. Στη διάσκεψη αυτή μετείχε για πρώτη φορά και το Ιράν.
Πηγή: skai.gr