Συρία: Τουλάχιστον 64 νεκροί από βομβαρδισμούς Σύρων και Ρώσων

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους 28 παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσαν η Δαμασκός και η Μόσχα στην επαρχία του Χαλεπίου στο βόρειο τμήμα της Συρίας, τις τελευταίες 24 ώρες, γνωστοποίησε σήμερα Σάββατο η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι βομβαρδισμοί έπληξαν τη πόλη Χαλέπι και πολλές πόλεις και χωριά κατά μήκος της επαρχίας, επισήμανε η ΜΚΟ, την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας με τη στήριξη της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς σε ολόκληρη την χώρα.

Στο μεταξύ, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν σήμερα θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, μία ημέρα πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, γνωστοποίησε ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Αμερικανικά αεριωθούμενα βρίσκονταν σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμουν και όλα τα αεροσκάφη που ενεπλάκησαν στις επιχειρήσεις επέστρεψαν χωρίς προβλήματα στις βάσεις τους, επισήμανε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ