Απλοποιούνται οι νόμοι περί κατασκοπείας στη Μεγάλη Βρετανία

Νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στους πράκτορες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών να παρακολουθούν χωρίς «ιδιαίτερους» περιορισμούς τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές των ύποπτων πολιτών, προωθεί η κυβέρνηση της χώρας.

Το νέο νομοσχέδιο θα απλοποιεί τους τρέχοντες περιορισμούς σε ότι αφορά την υποκλοπή και την παρακολούθηση υπόπτων, μεταδίδουν οι Times. Με την έκδοση μια απλής άδειας από το υπουργείο Εξωτερικών, οι κατάσκοποι της MI5 και της MI6 θα μπορούν να εγκαθιστούν ειδικό λογισμικό στις ηλεκτρονικές συσκευές των φερόμενων ως τρομοκρατών, έχοντας το ελεύθερο να φωτογραφίζουν κάθε κίνησή τους. 

To προσχέδιο του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, με τις μυστικές υπηρεσίες να σημειώνουν ότι τον τελευταίο καιρό, οι επίδοξοι τρομοκράτες επί βρετανικού εδάφους κάνουν εκτεταμένη χρήση αντί-κατασκοπευτικών λογισμικών.

Οι νέες πληροφορίες έρχονται λίγες μόνο ημέρες με την ανακοίνωση καινής αντιτρομοκρατικής πολιτικής από τον Ντέιβιντ Κάμερον, με στόχο τον έλεγχο και την θωράκιση των δημόσιων υπηρεσιών, στις οποίες εκφράζονται φόβοι ότι έχουν παρεισφρήσει ακραίοι ισλαμιστές τρομοκράτες.
Πηγή: Πηγή: Telegraph - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας