Spiegel: Τουλάχιστον 30 στελέχη της VW εμπλέκονται στο σκάνδαλο των ρύπων

Τουλάχιστον 30 διευθυντικά στελέχη της Volkswagen εμπλέκονταν στο σκάνδαλο αλλοίωσης των ελέγχων εκπομπής ρύπων στα οχήματα του ομίλου, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το οποίο επικαλείται εσωτερικές αλλά και ανεξάρτητες έρευνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής μονάδας της Volkswagen, Μάικλ Χορν, κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα «έναν-δυο μηχανικούς» για την εγκατάσταση του λογισμικού που παραποιούσε τις τιμές των ρύπων, προσθέτοντας πως αυτή η πρακτική δεν ήταν απόφαση της εταιρείας.

Η Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του «Spiegel», επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει παραδεχτεί ότι περίπου 11 εκατομμύρια οχήματά της επηρεάζονται από το σκάνδαλο, εκ των οποίων τα 8 εκατομμύρια βρίσκονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει απόθεμα 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των νομικών και οικονομικών επιπτώσεων του σκανδάλου, όμως ήδη αναζητεί τρόπους αύξησης του εν λόγω αποθέματος, καθώς οι αποζημιώσεις και τα πρόστιμα που θα κληθεί να καταβάλει αναμένεται να υπερβούν κατά πολύ το συγκεκριμένο ποσό.

Χθες Τρίτη, ο όμιλος VW ανακοίνωσε μείωση της επενδυτικής δαπάνης στην κεντρική μάρκα Volkswagen κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, ενώ παράλληλα επιταχύνει και διευρύνει το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού των εταιρικών δομών, με στόχο την περιστολή των λειτουργικών δαπανών.
Πηγή: skai.gr