Ειδική έρευνα για την επίθεση στην Άγκυρα διέταξε ο Ερντογάν

Τη διενέργεια ειδικής έρευνας για την πολύκροτη τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 97 ανθρώπους, διέταξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Ερντογάν παραδέχτηκε πως υπήρξε κάποιο κενό ασφαλείας στην πορεία ειρήνης που χτυπήθηκε από τις δυο πολύνεκρες εκρήξεις.

«Πρέπει αναμφίβολα να υπάρχει κάποιο λάθος, μια ανεπάρκεια σε κάποιο σημείο. Τι διάστασης; Αυτό θα φανεί στις έρευνες», δήλωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η επίθεση μπορεί συνδέεται με τη Συρία.

Οι τουρκικές Αρχές έχουν διαρρεύσει πως οι έρευνές τους εστιάζουν στο Ισλαμικό Κράτος, και ειδικά σε ένα παρακλάδι των τζιχαντιστών.

Η επιπλέον έρευνα, που θα διενεργηθεί παράλληλα με τις έρευνες της Αστυνομίας και των εισαγγελικών Αρχών, ανατέθηκε στο Κρατικό Εποπτικό Συμβούλιο, ένα ερευνητικό σώμα που συνδέεται με την τουρκική προεδρία.

Ο κ. Ερντογάν καταδίκασε εκ νέου την επίθεση, σημειώνοντας πως πρόκειται για ενέργεια εναντίον ολόκληρης της Τουρκίας και του έθνους.
Πηγή: skai.gr