Το ΙΚ επιβεβαιώνει το θάνατο του υπαρχηγού του και απειλεί τις ΗΠΑ με «τραγωδία»

Το θάνατο του υπαρχηγού του, Φαντχίλ Αχμάντ αλ-Χαϊάλι, ο οποίος φερόταν να έχει σκοτωθεί από αμερικανική αεροπορική επιδρομή στα μέσα Αυγούστου, επιβεβαίωσε το Ισλαμικό Κράτος, όμως μεταδίδει η υπηρεσία παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων SITE.

Η επιβεβαίωσε ήλθε δια στόματος εκπρόσωπου της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ο οποίος προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «θα ηττηθούν και θα γευτούν τραγωδία» στον πόλεμο εναντίον του ΙΚ. «Μην χαίρεστε», διαμήνυσε.

Στρέφοντας τα βέλη του στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο εκπρόσωπος του ΙΚ έκανε λόγο για έναν «ηλίθιο» και «αποτυχημένο» που «δεν έχει λύσεις». «Αυτή θα είναι η καταστροφή σας, η ερείπωσή σας, το τέλος σας, δεν υπάρχει αμφιβολία», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους προειδοποίησε τις οργανώσεις που αντιμάχονται τους τζιχαντιστές πως θα αντιμετωπίσουν το θάνατο και την καταστροφή.

Ο Φαντχίλ Αχμάντ αλ-Χαϊάλι, λόγω της θέσης του, ήταν ο κυριότερος συντονιστής πίσω από τις μεταφορές ανθρώπων, όπλων, εκρηκτικών και οχημάτων του Ισλαμικού Κράτους μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας. Επίσης, είχε συμμετοχή στην προπαγανδιστική δραστηριότητα των τζιχαντιστών.
Πηγή: skai.gr