Συμφωνία 10 δισ ευρώ για Γαλλία και Σαουδική Αραβία

Με ένα τιτίβισμά του σήμερα ο Γάλλος Πρωθυπουργός ενημέρωσε πως υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία για επενδύσεις οι οποίες μπορεί να φτάσουν και τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικότερα ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Σαουδικής Αραβίας σε επενδυτικό φόρουμ στο Ρυάντ και υπέγραψε τόσο δεσμευτικές συμφωνίες τόσο για ενεργειακά θέματα όσο και για επενδύσεις από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας στις γαλλικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση του Ρυάντ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, συμφώνησε να επενδύσει τα επόμενα τρία χρόναι κεφάλαια που φτάνουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε γαλλικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και αυτόν της τεχνολογίας.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρξε συμφωνία και για άρση του εμπάργκο του γαλλικού βόειου κρέατος και πλέον οι γαλλικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να επανεκκινήσουν τη συνεργασία τους με πελάτες από τη Σαουδική Αραβία.

Δείτε το σχετικό τιτίβισμα του Γάλλου Πρωθυπουργού:

Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης