Κύπρος: Τα σημεία διαφωνίας θα συζητήσουν Αναστασιάδης-Ακιντζί

Νέα συνάντηση θα έχουν την Δευτέρα ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, «οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κομβικό σημείο». Οι συνατήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων θα γίνουν πιο συχνές και μετά τις εκλογές στην Τουρκία θα μπορούν να εξαχθούν πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων, όπως συμπλήρωσε. 

Αναφορικά με την συνάντηση της Δευτέρας ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι θα τεθεί ενώπιον των δύο ηγετών κοινό έγγραφο των διαπραγματευτών, κυρίων Μαυρογιάννη και Ναμί, με τα σημεία, στα οποία υπάρχει διαφωνία. Βάσει του εγγράφου, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα αξιολογήσουν την κατάσταση πραγμάτων και θα δώσουν οδηγίες για τα επόμενα βήματα μέχρι την επόμενη συνάντησή τους στο τέλος Οκτωβρίου.

Για την πιθανή επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα υπάρξουν αρκετές επισκέψεις, αλλά απέφυγε να πει ο,τιδήποτε περισσότερο.

Σε σχέση με το θέμα της κινητής τηλεφωνίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τις επόμενες ημέρες οι διαπραγματευτές, Αντρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, θα έχουν νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την Επιχειρηματικότητα με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια για ενοποίηση της.Τα προβλήματα, που εντοπίστηκαν κατά την χθεσινή συνάντηση για το θέμα, επεσήμανε, «εστιάζονται τόσο σε τεχνικά όσο και σε πολιτικά ζητήματα».
Πηγή: skai.gr